Foto's

Over Konakli

Het Eftalia Splash Resort ligt in het oosten van de Turkse Rivièra. Dit gebied wordt niet voor niets ook wel eens de Turquoise kust genoemd. De stranden zijn wit en het water van de Milddellandse Zee is felblauw. De omgeving is schitterend en geschikt voor spannend excursies en in de buurt zijn ook bezienswaardigheden uit de Klassieke Oudheid en pittoreske vissersdorpjes te vinden. Voor ieder biedt deze vakantiebestemming wat wils dus.

Het resort ligt op ca. 1 kilometer van Konakli, een sfeervol stadje vol leuke barretjes en restaurants en natuurlijk discotheken, waar Summer Garden de populairste van is. Hier kunt u winkelen, genieten van een behandeling in een Turks badhuis of natuurlijk gewoon lekker rondlopen. Konakli vormt ook een goed uitgangspunt voor excursies. Er zijn er flink wat mogelijk in de omgeving. Zo kunt u raften in het Taurusgebergte, een bootttocht maken langs de Turkse Rivièra, of een kamelentocht maken in de omgeving. De druipsteengrotten van Damlatas zijn ook zeker een bezoek waard.

Ongeveer 19 km verder ligt de populaire badplaats Alanya. Deze stad staat voornamelijk bekend om haar bruisende nachtleven. U krijgt nooit genoeg van de vele barretjes, restaurants en clubs. Het historische centrum is echter ook zeker wat waard. Deze citadel torent hoog boven de stad uit. Behalve interessante bezienswaardigheden bent u er dus ook voor een prachtig uitzicht op het goede adres. Het indrukwekkende door de Seltsjoeken gebouwde fort is hier te vinden. Het Archeologisch museum is een goede aanvulling op de citadel en bevat vele gebruiksobjecten en werken die de rijke historie van Alanya laten zien.

Het weer in de streek is perfect voor een zonvakantie. In de zomer stijgen de temperaturen tot boven de 30 graden en het zeewater is het hele jaar door aangenaam met temperaturen van 17 tot ongeveer 29 graden. Ook ’s winters is het nog steeds goed mogelijk om op vakantie te gaan naar de Turkse Rivièra. Het is zelden kouder dan 15 graden en ook al valt er in de wintermaanden wat meer neerslag, het is nog steeds goed te doen.

Vergelijk Eftalia Splash Resort bij 3 aanbieders Bekijk prijs